Opluchting voor 'Oranje-opponent' Roemenië, Denen en Ieren op EK-koers

Opluchting voor 'Oranje-opponent' Roemenië, Denen en Ieren op EK-koers

Gepubliceerd: zaterdag 12 oktober 2019 om 19:51za 12-10-2019 om 19:51

Laatste update: zaterdag 12 oktober 2019 om 19:59za 12-10-2019 om 19:59

Nederland moet rekening houden met wedstrijden tegen Roemenië tijdens het EK van 2020. De ploeg van Cosmin Contra boekte een late uitzege op de Faeröer en strijdt nog steeds met Zweden om een direct EK-ticket in kwalificatiegroep F, waarin Spanje de ongenaakbare koploper is.

Groep F
Als Oranje en Roemenië zich allebei plaatsen voor het EK, zitten ze sowieso bij elkaar in de groep: speelsteden Amsterdam en Boekarest zijn immers aan elkaar gekoppeld in Groep C. De kans dat dit gebeurt, is nog altijd aanwezig. Uitgerekend de nog puntloze Faeröer leken Contra en de zijnen op 0-0 te houden, maar George Puscas bekroonde in de slotfase een splijtende pass van Nicolae Stanciu en zorgde alsnog voor 0-1. Alexandru Mitrita en Claudiu Keserü zorgden voor de definitieve beslissing: 0-2 en 0-3. Het woord is nu aan nummer twee Zweden, dat het later op de zaterdag opneemt tegen Malta.

Groep D
Zwitserland stond in juni in de Nations League-einronde, maar lijkt naast directe kwalificatie voor het EK te grijpen. Ierland kwam op de vroege zaterdagmiddag niet verder dan 0-0 tegen Georgië, Denemarken profiteerde en Zwitserland liet dat na. Mede dankzij de uitblinkende doelman Kasper Schmeichel werd er lange tijd niet gescoord in Kopenhagen. Vlak voor tijd kroonde Yussuf Poulsen zich echter – op aangegeven van Christian Eriksen – alsnog tot held van de Denen, die de koppositie delen met Ierland. Nummer drie Zwitserland kijkt twee wedstrijden voor het einde tegen een gat van vier punten met de twee koplopers aan.

Groep J
Finland leek – in de schaduw van Italië – op koers te liggen voor zijn allereerste deelname aan een eindtoernooi, maar moet na twee nederlagen op rij toch weer een pas op de plaats maken. Bosnië-Herzegovina won zaterdag met duidelijke cijfers van de Finnen en verkleinde het onderlinge gat naar twee punten. Edin Dzeko was niet beschikbaar voor de Bosniërs, maar Miralem Pjanic nam de honneurs waar. De vedette van Juventus benutte na de 1-0 van Izet Hajrovic een penalty en schoot de derde Bosnische treffer in de bovenhoek. Armin Hodzic maakte er 4-0 van, waarna Joel Pohjanpalo de 'eretreffer' verzorgde. Armenië speelt zaterdag nog tegen Liechtenstein en kan naast Finland komen.

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws