Update: Henrik Larsson niet naar Engeland: deal ketst op laatste moment af

Update: Henrik Larsson niet naar Engeland: deal ketst op laatste moment af

Gepubliceerd: dinsdag 15 oktober 2019 om 16:04di 15-10-2019 om 16:04

Dirk Kuyt zou op het punt staan om trainer te worden bij het Engelse Southend United. Samen met Henrik Larsson zou Kuyt een trainersduo gaan vormen bij de nummer 22 van de League One, het derde niveau in Engeland.

Volgens Pete O'Rourke, freelance voetbaljournalist in Engeland, staan Kuyt en Larsson op het punt om hun contract in Southend te ondertekenen. De twee zouden samen aan het roer komen te staan bij de laagvlieger in de Engelse League One. Het zou de eerste trainersklus zijn voor Kuyt, die wel jeugdtrainer is bij Feyenoord. Larsson, die tijdens zijn actieve carrière ook voor de Rotterdammers uitkwam, heeft wel al historie in het trainersvak.

De Zweed is twee keer trainer geweest van Helsingborg in zijn thuisland, maar dat werd geen onverdeeld succes. Larsson werd tot twee keer toe weggejaagd door de fans van de club, die hem niet aan het roer wilden zien. O'Rourke stelt dat Larsson samen met Kuyt een herkansing zal krijgen bij Southend. Eerder leek het erop dat de twee samen met Ronald Koeman en Dennis Bergkamp het Engelse Wycombe Wanderers zouden overnemen, maar dat kwam niet van de grond.

Update: Ook The Southend Echo, de lokale krant die het nieuws rondom Southend United volgt, meldt nu dat Dirk Kuyt samen met Henrik Larsson trainer zal worden bij de League One-club. Het is de bedoeling dat de Zweed hoofdtrainer wordt en dat Kuyt zijn assistent zal zijn. 

Update: Kuyt zal in elk geval niet aan de slag gaan in Southend. De 104-voudig Oranje-international laat aan het Algemeen Dagblad weten dat er 'niets waar is' van de berichtgeving uit Engeland. Vermoedelijk gaat Larsson, die al langer wordt gelinkt aan Southend United, met een andere assistent aan de slag in Essex.

Update: Larsson wordt niet de nieuwe trainer van Southend United. De Zweed was tot het laatste moment in de race om de League One-club te gaan leiden, maar de deal is het op laatste moment afgeketst. Larsson zou Johan Mjallby en Tommy Johnson als respectievelijk assistent manager en technisch directeur meenemen, maar Johnson is ingegaan op een andere aanbieding. Daarom heeft Southend United besloten om ook niet met Larsson en Mjallby in zee te gaan.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws