Van 't Schip en co kunnen Italië niet stoppen; Spanje geeft late gelijkmaker weg

12-10-2019 22:38 Laatste update: 22:40
30

Italië heeft zich definitief geplaatst voor het EK van 2020. De Italianen versloegen het Griekenland van bondscoach John van 't Schip met 2-0 en kan niet meer ingehaald worden door de concurrentie.

Groep J
John van 't Schip is er wederom niet in geslaagd om zijn eerste zege met het nationale elftal van Griekenland te boeken. Na een nederlaag bij Finland en een teleurstellend gelijkspel tegen Liechtenstein heeft To Piratiko nu met 2-0 verloren bij Italië, dat daardoor officieel geplaatst is voor het EK.

Jorginho (strafschop) en Federico Bernardeschi schoten de Azzurri naar de eindronde, waar Griekenland eigenlijk geen kans meer op maakt. Van 't Schip, die Pantelis Hatzidiakos van AZ liet debuteren, moet met zijn ploeg in de laatste drie wedstrijden zeven punten goedmaken op Finland en daarnaast hopen dat zowel Armenië als Bosnië niet te veel punten pakt. De Armenen hielpen wel een klein handje door met 1-1 gelijk te spelen tegen het nietige Liechtenstein.

Groep F
Spanje had zich met een overwinning ook kunnen plaatsen voor het EK, maar kreeg diep in blessuretijd een domper te verwerken in Oslo. Nadat Saul Niguez vlak na rust de score opende zaten de Spanjaarden lang op rozen, maar in blessuretijd ging het alsnog mis. Noorwegen kreeg een strafschop die werd benut door Joshua King, waardoor La Furia Roja nog niet zeker is van de eindronde.

Zweden deed met een 4-0 zege in een tegen Malta uitstekende zaken in dezelfde groep en staat nu tweede. De voorsprong op nummer drie Roemenië is met nog drie wedstrijden te gaan één puntje en beide ploegen staan over een maand nog tegenover elkaar. Ook Noorwegen heeft nog kans om de eindronde te bereiken, maar zal dan wel een achterstand van vier punten op de Zweden moeten goedmaken.