De Jong: 'Dat heb ik wel als zwaar ervaren, misschien volgende keer meer rust'

De Jong: 'Dat heb ik wel als zwaar ervaren, misschien volgende keer meer rust'

Gepubliceerd: zondag 13 oktober 2019 om 07:30zo 13-10-2019 om 07:30

Frenkie de Jong beaamt dat hij in het EK-kwalificatieduel met Noord-Ierland niet zijn beste wedstrijd speelde voor Oranje. De 22-jarige middenvelder van FC Barcelona beseft dat het zondag tegen Wit-Rusland beter moet.

"Ik kwam regelmatig aan de bal, maar deed daar iets te weinig mee. Ik kwam niet echt tot oplossingen of gevaarlijke passes", vertelt De Jong aan de NOS. Hij verwacht dat het in Minsk beter gaat. "Ik denk dat we over het algemeen wel leuke wedstrijden op de mat leggen, dus laten we hopen dat dat zondag ook zo is."

De Jong erkent dat vermoeidheid ten grondslag kan liggen aan zijn mindere optreden. Waar hij vorig seizoen als speler van Ajax nog op zijn gemakje naar Zeist kon, zit hij als speler van Barça in een ander ritme. "Dat heb ik wel als zwaar ervaren. Je speelt met Barça zondagavond om negen uur. Voordat je thuis bent en slaapt is het twee uur. Dan moet je om zeven uur het vliegtuig pakken zodat ik op tijd om één uur in Zeist kan zijn. Misschien dat we volgende keer wat meer rust krijgen."

Bondscoach Ronald Koeman haalde er zijn schouders over op en stelde dat De Jong zo 'een grote kerel wordt'. "Ja, zoiets vertelde hij mij ook al", zegt de middenvelder. "Het maakt me ook niet zoveel uit."

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws