'De Ligt heeft de kwaliteit en de mentaliteit. Ik maak me geen zorgen'

'De Ligt heeft de kwaliteit en de mentaliteit. Ik maak me geen zorgen'

Gepubliceerd: zondag 13 oktober 2019 om 11:32zo 13-10-2019 om 11:32

Matthijs de Ligt is sinds zijn transfer naar Juventus nog niet in beste doen, ziet ook Ruud Krol. De voormalig Oranje-aanvoerder speelde tussen 1980 en 1984 voor Napoli en weet hoe het is om te moeten acclimatiseren in de Serie A.

De Ligt zit nog midden in dat proces, stelt Krol in gesprek met de NOS. "Een andere cultuur, ander eten, andere taal, ander voetbal. Vooral met de dekking heeft hij problemen." De inmiddels zeventigjarige Amsterdammer vindt het ook jammer dat concurrent Giorgio Chiellini langdurig geblesseerd is geraakt, waardoor De Ligt direct voor de leeuwen werd gegooid. "Met Chiellini en Leonardo Bonucci had hij twee internationals voor zich van wie hij nog veel kan leren en dan had hij langzaam gebracht kunnen worden. Nu is dat proces versneld."

De centrale verdediger eiste donderdag tegen Noord-Ierland een negatieve hoofdrol voor zich op: eerst verzuimde hij om een voorzet vanaf links weg te werken, vervolgens verloor hij een kopduel van Josh Magennis, met een tegentreffer tot gevolg. Krol is echter mild voor De Ligt. "Hij was niet alert, maar eigenlijk was het hele elftal niet alert." De tweevoudig WK-finalist rekent dan ook op de mentale veerkracht van De Ligt. "De Ligt heeft de kwaliteit en de mentaliteit. Ik maak me geen zorgen. Hij komt hier wel uit."

Poll

Komt het goed met De Ligt bij Juventus?

(7168 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws