Van Hooijdonk over controversiële werkweigering: 'Ze wilden 11 miljoen voor me!'

Van Hooijdonk over controversiële werkweigering: 'Ze wilden 11 miljoen voor me!'

Gepubliceerd: zondag 13 oktober 2019 om 12:47zo 13-10-2019 om 12:47

Pierre van Hooijdonk maakte zich in het najaar van 1998 niet populair bij zijn club Nottingham Forest. Nadat hij de club met 29 competitiegoals naar Premier League-promotie had geschoten en nadat hij met Oranje vierde was geworden op het WK, dacht de oud-spits een transfer te maken.

Ruud Gullit was destijds manager van Newcastle United en wilde zijn landgenoot naar St. James' Park halen. "Ze boden toen acht miljoen euro, twee keer zo veel als wat Nottingham Forest had betaald. Maar manager Dave Bassett vertelde aan de kranten dat ze ruim elf miljoen euro wilden hebben. Elf miljoen!", spreekt Van Hooijdonk zijn verbazing uit in een groot interview met The Guardian. "Dat was in die tijd net zoiets als 28 euro vragen voor een flesje water."

Van Hooijdonk weigerde toen in actie te komen voor zijn club. Sommige spelers spraken hierover hun openlijke onvrede uit, totdat de spits in november 1998 weer in genade werd aangenomen. "Ik heb toen in de kleedkamer uitgelegd waarom ik niet wilde spelen en ik heb gevraagd of iemand daar iets op te zeggen had. Alle jongens die iets gezegd hadden in de kleedkamer, bleven stil. Alleen Geoff Thomas zei dat hij er niet mee eens was. Dat respecteerde ik van hem."

De huidige NOS-analist heeft absoluut geen spijt van zijn controversiële beslissing. "Ik heb ook nog nooit iets slechts over mij gehoord van mijn buitenlandse teamgenoten uit die tijd. Prima als iedereen zegt dat ik in staking was. Maar niemand zal zeggen dat ik een asshole was als topsporter of als collega."

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws