PSV Vrouwen winnen in Amsterdam van Ajax; streekderby is prooi voor Excelsior

13-10-2019 16:51
55

De vrouwen van PSV hebben een belangrijke slag geslagen in de Eredivisie door op bezoek bij concurrent Ajax met 4-1 te winnen. Door die ruime zege nemen de Eindhovensen de koppositie steviger in handen.

Ajax Vrouwen – PSV Vrouwen 1-4
De topper in de Eredivisie Vrouwen tussen Ajax en PSV is overtuigend gewonnen door de bezoekers uit Eindhoven: 1-4. Joëlle Smits trof tweemaal doel voor PSV, waar ook Katja Snoeijs en Naomi Pattiwael scoorden. Oranje-international Desiree van Lunteren maakte de enige Amsterdamse goal. Door de PSV-zege op de uitverkochte Toekomst staan de Eindhovense vrouwen nu zes punten los op Ajax en FC Twente, de naaste concurrentie.

Excelsior – FC Dordrecht 3-2
De burenruzie tussen Excelsior en FC Dordrecht kwam pas in de tweede helft echt op gang. Voor rust had ex-Feyenoorder Anass Achahbar Dordt nog wel op voorsprong gezet, maar verder lieten beide ploegen bar weinig zien.

Na rust pakte Excelsior de handschoen op en kwam het binnen twintig minuten op een 3-1 voorsprong. Rai Vloet (twee goals) en Stijn Meijer schoten raak voor de Kralingers, die in de slotfase toch nog een tegengoal moesten slikken. Quincy Hogesteger scoorde voor de Schapenkoppen, maar echt spannend werd het niet meer.

Almere City – Go Ahead Eagles 1-1
Met het gelijke spel tussen de twee subtoppers in de Keuken Kampioen Divisie mocht vooral Go Ahead zich gelukkig prijzen. Die ploeg kwam na ruim een uur spelen namelijk met tien man te staan toen Mael Corboz zijn tweede gele kaart pakte, waarna het vijf minuten later ook nog eens met 1-0 achter kwam te staan.

Shayon Harrison prikte raak voor de Flevolanders, maar die treffer was niet genoeg voor de ploeg van trainer Robert Molenaar. Tien minuten voor tijd mikte Richard van der Venne raak, waarmee hij het bezoek uit Deventer toch nog een punt bezorgde.

FC Volendam – FC Den Bosch 1-1
Wim Jonk, trainer van Volendam, zag hoe zijn ploeg vanaf het begin van de wedstrijd de aanval zocht tegen FC Den Bosch. De 1-0 van Nick Runderkamp, die raak kopte uit een corner, was dan ook verdiend.

Naarmate de wedstrijd vorderde kwamen de Brabanders wel beter in de wedstrijd en in de tweede helft beloonden ook zij hun spel met een goal. Ryan Trotman tikte van dichtbij binnen, waarna een spannende slotfase aanbrak. Diep in blessuretijd kreeg Volendam nog een enorme kans op de zege, maar Den Bosch-goalie Van der Steen lag in de weg.