Carrière Van der Vaart nu écht voorbij: dertien goals in spectaculaire testimonial

Carrière Van der Vaart nu écht voorbij: dertien goals in spectaculaire testimonial

13-10-2019 17:15 Laatste update: 17:18
16

De carrière van Rafael van der Vaart zit er nu echt op. Zijn afscheidsduel in Hamburg, waar een team van Rafa's All Stars tegen een verzameling HSV All Stars speelde, eindigde in een spectaculaire 7-6 overwinning voor het sterrenensemble van Van der Vaart.

Robin van Persie, Ruud van Nistelrooy, Edwin van der Sar, John Heitinga, Mark van Bommel, Marc Overmars, Arjen Robben, Dirk Kuyt, Giovanni van Bronckhorst, Patrick Kluivert en Ronald de Boer: een greep uit de spelers die aanwezig waren en voor het All Stars-team uitkwamen, gecoacht door Louis van Gaal. Bij de HSV All Stars deden onder meer Khalid Boulahrouz en Nigel de Jong mee en zij zagen hoe de Hamburgse delegatie bij rust op een 2-1 voorsprong stond door goals van Aílton en Piotr Trochowski. Robben scoorde namens het sterrenteam.

Na rust vielen de goals als rijpe appelen uit de boom. Liefst tien keer kon het publiek op de banken omdat er weer een bal in het netje lag, maar vier goals zullen de toegestroomde fans niet gauw vergeten. De 2-2 van Robin van Persie was er één van grote schoonheid, maar ook de twee treffers van Van der Vaart zelf (4-3 en 6-5) en zijn zoontje Damián (7-6) mochten er zeker zijn.

De overige goals in de tweede helft kwamen op naam van Van Nistelrooy (twee keer), Andy van der Meijde (ook twee) Bastian Reinhardt en weer Robben. Na het laatste fluitsignaal nam Van der Vaart alle gelegenheid om het half uitverkochte Volksparkstadion te bedanken en zit de voetbalcarrière van de technische aanvallende middenvelder er nu echt op.