De Ligt opnieuw in de spotlights: Zo kennen wij Matthijs de Ligt niet, hè

De Ligt opnieuw in de spotlights: "Zo kennen wij Matthijs de Ligt niet, hè"

Gepubliceerd: zondag 13 oktober 2019 om 20:22zo 13-10-2019 om 20:22

Laatste update: zondag 13 oktober 2019 om 20:29zo 13-10-2019 om 20:29

Matthijs de Ligt heeft het even niet. Dat stellen Theo Janssen en Pierre van Hooijdonk bij de NOS. De Ligt maakte tegen Noord-Ierland geen sterke indruk en kwam ook tegen Wit-Rusland onzeker over. 

"Het is vooral verdedigend, wat normaal gesproken z'n kracht is", zegt Janssen bij de NOS. "Bij Ajax heeft hij het voortreffelijk gedaan, maar je ziet veel twijfelmomenten. Het zijn meerdere momenten waarin hij een beetje twijfelend overkomt. Hij heeft niet meer het zelfvertrouwen. Hij werd er ook een keer uitgelopen."

"Het is allemaal net niet", gaat Janssen verder. "Hij was soms ook meer met mensen om zich heen bezig, bijvoorbeeld met de grensrechter en andere mensen in plaats van zijn tegenstander. Dat verbaast me wel. Hij ging ook snel naar de grond. Dat vind ik ook niets voor hem. Ik vind dat hij het heel moeilijk heeft. We vinden het allemaal een fantastische verdediger, maar je ziet toch dat hij in mindere vorm verkeert."

Van Hooijdonk zag ook dat De Ligt moeite had met het wegwerken van ballen. "Hij raakte een bal een paar keer echt slecht. Dat heeft toch met inzicht te maken. Zo kennen wij Matthijs de Ligt niet, hè. Als je links uitverdedigt doe je het slecht, maar hij raakte de bal gewoon niet goed. Tegen Noord-Ierland raakte hij de bal ook twee keer niet goed bij de tegengoal."

Poll

Komt het goed met De Ligt?

(3122 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws