Higler verpest wedstrijd voor Azerbeidzjan: 'Dit was een ongelooflijke vergissing'

Higler verpest wedstrijd voor Azerbeidzjan: 'Dit was een ongelooflijke vergissing'

Gepubliceerd: maandag 14 oktober 2019 om 00:01ma 14-10-2019 om 00:01

Laatste update: maandag 14 oktober 2019 om 00:04ma 14-10-2019 om 00:04

Dennis Higler heeft zich de woede van Azerbeidzjan op de hals gehaald. De Nederlandse scheidsrechter keurde tijdens de interland Azerbeidzjan-Hongarije een geldig doelpunt van de thuisploeg af in de blessuretijd van de wedstrijd. Higler dacht een handsbal gezien te hebben.

Even dacht  Bahlul Mustafazade Azerbeidzjan op gelijke hoogte te brengen met Hongarije in de blessuretijd van de wedstrijd, maar Higler besloot anders. Hij keurde het doelpunt af vanwege vermeend hands, maar daar was absoluut geen sprake van. "Ik kreeg de indruk dat de Hongaren het zelfs zielig voor ons vonden", aldus middenvelder Gara Garayev. "Het doelpunt had moeten tellen. De arbiter maakte na de wedstrijd zijn excuses en vertelde dat zijn beslissing verkeerd was. Alsnog neemt hij ons alles af op zo'n avond."

Ook Azerbeidzjan-coach Nikola Jurcevic was ontevreden met het optreden van Higler. "Na de wedstrijd kreeg ik wel vijftig berichten binnen op mijn mobiele telefoon", zegt hij tegen Nemzeti Sport. "Alle journalisten uit Hongarije zeiden na afloop dat er géén sprake was van een handsbal. Dit was een ongelooflijke vergissing. Azerbeidzjan is een klein land, maar verdient het niet om dit mee te maken."

Higler was zeker van zijn zaak tijdens de wedstrijd. "Ik heb de grensrechter benaderd en vroeg waarom hij niet ingreep. Hij gaf geen antwoord", vervolgt Jurcevic. "De scheidsrechter zelf zei dat hij de juiste beslissing nam en dat de beelden dat na de wedstrijd wel aan zouden tonen", sluit de teleurgestelde Azerbeidzjan-coach af.

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws