Het spel is te wiebelig om Nederland tot de titelfavorieten te rekenen

"Het spel is te wiebelig om Nederland tot de titelfavorieten te rekenen"

Gepubliceerd: maandag 14 oktober 2019 om 06:52ma 14-10-2019 om 06:52

Het Nederlands elftal moet niet tot de favorieten worden gerekend voor het EK 2020. De ploeg van bondscoach Ronald Koeman kon in de duels met Noord-Ierland (3-1) en Wit-Rusland (2-1) niet overtuigen.

In die laatste wedstrijd ontbrak Memphis Depay door een blessure. "Geen excuus", zegt Kees Jansma bij Studio Voetbal van de NOS. "Memphis deed donderdag wel mee en heeft toen ook slecht gespeeld. Het spel is te wiebelig om Nederland tot de titelfavorieten te rekenen."

Memphis was met zijn twee treffers wel goud waard tegen Noord-Ierland. Volgens Theo Janssen ontbreekt het aan spelers die Oranje over het dode punt kunnen helpen. "We hebben te weinig mensen die het elftal over een dood punt heen kunnen helpen." Ook de tactische keuzes van Koeman hielpen volgens de oud-middenvelder niet. "Wij verwachtten nu van Joël Veltman een goede voorzet of een actie."

Ook de beslissing om Donny van de Beek de voorkeur te geven boven Marten de Roon leidt tot discussie. "De Roon is een uitstekende selectiespeler, die je in sommige wedstrijden nodig hebt. Maar in sommige wedstrijden zou ik ook voor een ander kiezen", vertelt Pierre van Hooijdonk. "Ik wil dat mijn middenvelders doelpunten kunnen maken. Met Van de Beek weet ik een ding: ik heb scorend vermogen op mijn middenveld staan."

Jansma is het daar niet helemaal mee eens. "Van de Beek staat er om de kans te 'krijgen'. Vervolgens gaat hij ze door zijn loopacties en techniek afmaken. Maar je krijgt ze niet als het zo vol is. Tegen Duitsland krijgt hij meer de ruimte om dat te doen. Maar nu was het zo propvol."

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Poll

Is Oranje een van de favorieten voor het EK 2020?

(1208 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws