'Ik zit te azen op m'n plekkie bij Oranje, die leeuw op m'n borst is belangrijk'

'Ik zit te azen op m'n plekkie bij Oranje, die leeuw op m'n borst is belangrijk'

Gepubliceerd: maandag 14 oktober 2019 om 07:16ma 14-10-2019 om 07:16

Justin Kluivert is het niet eens met de kritiek op spelers die op jonge leeftijd voor een buitenlandse transfer kiezen. Volgens de twintigjarige aanvaller zijn er vele wegen die naar Rome leiden.

AZ-talenten Calvin Stengs, Teun Koopmeiners en Myron Boadu ontwikkelen zich stormachtig en worden zelfs aan het grote Oranje gelinkt. Kluivert koos een ander pad, maar bestrijdt dat hij te vroeg in het diepe is gesprongen. "Ik lees nu af en toe zelfs dat Matthijs (de Ligt, red.) te vroeg is weggegaan, kom op", zegt Kluivert in De Telegraaf. "Als jonge jongen moet je ook gewoon wennen aan een nieuwe situatie, een nieuw team. Niet alles klopt binnen een week."

"Er is geen te vroeg of te laat. Dat je moet wennen, heb ik nu zelf meegemaakt", vervolgt Kluivert, die dit seizoen voor het eerst kan rekenen op een basisplaats bij AS Roma. De tijden van 'kramp na zeventig minuten' zijn voorbij. "Vaak heb ik de meeste sprints in een duel afgelegd, ik kan aanvallend en verdedigend meer brengen", stelt hij. "Er zit meer power achter en dat is nodig om je acties te maken, die komen dan vanzelf meer naar voren."

Het moet leiden tot een uitverkiezing voor het Nederlands elftal, maar de concurrentie is moordend. "De bondscoach heeft heel veel keuze, maar ik zit te azen op m'n plekkie, ja", zegt de oud-Ajacied. "Ik moet er nog wat extra's bovenop gooien met meer goals en assists. Zorgen dat de bondscoach niet om me heen kan. Die leeuw op m'n borst, dat is belangrijk. Daar doe ik het allemaal voor."

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Poll

Kluivert in Oranje met het EK?

(907 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws