UEFA: Vier van de vijf beste spelers van Europa spelen in het Nederlands elftal

UEFA: Vier van de vijf beste spelers van Europa spelen in het Nederlands elftal

14-10-2019 14:56 Laatste update: 15:06
95

De spelers van het Nederlands elftal domineren op dit moment in Europa. Dat blijkt uit de UEFA Perfomance Zone, een lijst van de UEFA die op basis van algoritmen bepaalt hoe goed een speler is. 

De lijst is gebaseerd op wedstrijden in de Nations League, de kwalificatiereeks voor het aankomende EK en oefenwedstrijden die na het laatste WK zijn gespeeld. Memphis Depay, de man in vorm van Oranje, is koploper van het klassement. Frenkie de Jong staat op de tweede plek, terwijl Matthijs de Ligt de vierde plek bezet en Jasper Cillessen op nummer vijf staat. Nummer drie Jordan Pickford (Engeland) is de enige niet-Nederlander in de top-vijf. 

Ook de Nederlandse Liverpool-enclave doet het goed: Virgil van Dijk en Georginio Wijnaldum staan respectievelijk op de negende en dertiende plaats. Sergio Ramos en Antoine Griezmann staan op plaats zes en zeven. 

Het Nederlands elftal is momenteel koploper in de EK-kwalifictiepoule met onder meer ook Duitsland en Noord-Ierland. In juni verloor de ploeg van Ronald Koeman de finale van de Nations League.