De Mos: 'ID-kaart was allang niet meer geldig, maar dat konden ze toch niet lezen'

De Mos: 'ID-kaart was allang niet meer geldig, maar dat konden ze toch niet lezen'

Gepubliceerd: maandag 14 oktober 2019 om 19:44ma 14-10-2019 om 19:44

Jurgen Streppel en Maurice Steijn werden razendsnel aan de kant gezet in de Verenigde Arabische Emiraten door respectievelijk Al Jazira en Al Wahda. Aad de Mos heeft nog wel advies voor de Nederlandse trainers.

"Ik ben bij een paar clubs ontslagen, maar in de woestijn nog nooit", vertelt De Mos bij Rondo op Ziggo Sport. "Ik ben altijd midden in de film ingestapt. Dat is het trucje dat je daar moet plegen. Als je daar begint, zoals Steijn en Streppel, moet je het geluk hebben." Voor zowel Steijn als Streppel viel het doek al na drie speelrondes.

Daarmee is de kous nog niet af, weet De Mos uit ervaring. Hij werkte bij het Saoedi-Arabische Al-Hilal en was bondscoach van de Verenigde Arabische Emiraten. Steijn en Streppel moeten onder meer hun salaris uitbetaald zien te krijgen, weet de huidige analist. "Ik had zeventig procent vooruit gekregen. De rest verdeeld over tien maanden."

"En ik heb daar nooit mijn echte paspoort ingeleverd", vervolgt De Mos. "Ze vragen meteen je paspoort. Daar krijg je een ander soort paspoort voor terug, waardoor je verzekerd bent en je naar het ziekenhuis kunt als je ziek bent. Je moet je legitimeren waar je ook komt."

"Ik heb een identiteitskaart en rijbewijs meegenomen uit België. Dat heb ik ze gegeven. Dat was al lang niet meer geldig, maar dat konden ze niet lezen want ze hebben Arabische letters. Mijn eigen paspoort zat hier (klopt op zijn borstzak, red.)."

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws