'Met Jong Feyenoord in de Eerste Divisie, had voor mij heel veel gescheeld'

'Met Jong Feyenoord in de Eerste Divisie, had voor mij heel veel gescheeld'

Gepubliceerd: maandag 14 oktober 2019 om 20:54ma 14-10-2019 om 20:54

Jari Schuurman gold bij Feyenoord als groot talent, maar is – na omzwervingen bij Willem II en NEC – op zijn 22ste speler van FC Dordrecht. De jeugdinternational van Oranje baalt er nog steeds van dat hij niet meer ervaring op kon doen bij Jong Feyenoord.

Als speler van de Rotterdamse beloften kon hij niet uitkomen in de Keuken Kampioen Divisie. Schuurman wijst naar de ontwikkeling die spelers van Ajax, PSV en FC Utrecht wél door kunnen maken bij de Jong-teams. "Dat had voor mij heel veel gescheeld. Je blijft bij de club, dus dan zien je ook op trainingen", vertelt hij maandag in FC Rijnmond. Als huurling in Tilburg en Nijmegen moest hij zich bovendien aanpassen aan een andere speelstijl, vertelt Schuurman. "Goed om mee te maken, maar je bent gewend om altijd in de aanval te spelen. Als je dan bij een team onderaan de Eredivisie speelt, is het moeilijker om je te profileren."

De middenvelder steekt zijn hand echter in eigen boezem. "We moeten er ook niet moeilijk over doen. Ik ben verhuurd en ik heb me kunnen laten zien bij Willem II. Daar heb ik het aardig gedaan, denk ik. Vervolgens had ik een klotejaar bij NEC, vanwege wat dingen die meespeelden (een virusinfectie, red.). En mijn eigen prestaties waren ook niet geweldig."

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws