'Ajax, RKC, Willem ll krijgen dikke factuur van belastingdienst voor Frenkie-deal'

'Ajax, RKC, Willem ll krijgen dikke factuur van belastingdienst voor Frenkie-deal'

Gepubliceerd: dinsdag 15 oktober 2019 om 07:18di 15-10-2019 om 07:18

Laatste update: dinsdag 15 oktober 2019 om 07:24di 15-10-2019 om 07:24

Ajax, Willem ll en RKC Waalwijk moeten een fors deel van de transfersom voor Frenkie de Jong afstaan aan de Nederlandse belastingdienst. De clubs hebben al een bezoekje gehad van de fiscus, die van Ajax maar liefst twaalf miljoen euro wil hebben.

Dat schrijven het Algemeen Dagblad en het Brabants Dagblad. Ajax verkocht De Jong afgelopen zomer voor 75 miljoen euro aan Barcelona. Dat bedrag kan door diverse bonussen nog oplopen tot 86 miljoen euro. De Spaanse club maakt de transfersom in meerdere termijnen over.

Omdat De Jong in de jeugdopleiding van Willem ll heeft gespeeld pikt ook die club een graantje mee, maar ook RKC kan juichen. Dat komt omdat de Waalwijkers een gemeenschappelijke jeugdopleiding met de Tilburgers hadden. De Jong droeg het shirt van RKC echter nooit. 

Willem ll bedong een doorverkooppercentage toen De Jong verkocht werd aan Ajax. Daar krijgt RKC veertig procent van. Willem ll betaalt iets minder dan twee miljoen aan de belastingdienst. RKC moet voor januari 2020 een bedrag van 1,1 miljoen betalen en hoopt een betalingsregeling te treffen met de fiscus. Het is niet duidelijk of ook Willem ll dat wil.

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws