Weghorst trekt aandacht van buitenlandse clubs: Ik ben op mijn plek

Weghorst trekt aandacht van buitenlandse clubs: "Ik ben op mijn plek"

Gepubliceerd: dinsdag 15 oktober 2019 om 07:57di 15-10-2019 om 07:57

Wout Weghorst heeft met zeventien goals in zijn eerste Bundesliga-jaar de aandacht getrokken van diverse clubs uit Europa, maar besloot toch om bij VfL Wolfsburg te blijven. De spits voelde er niets voor om na een jaar alweer te vertrekken bij Die Wölfe. Sterker nog, Weghorst tekende een verbeterd contract.

"Het was mijn eerste jaar en in het verleden heb ik twee jaar lang gespeeld voor een club (twee jaar FC Emmen, twee jaar Heracles Almelo, twee jaar AZ, red.)", zegt Weghorst tegen Sport1. "Pas daarna nam ik de volgende stap."

"Natuurlijk denk ik er soms aan en heb ik ambities. Ik wil het maximale uit mijn carrière halen, maar mijn familie en ik zijn erg tevreden en voelen ons gelukkig in Wolfsburg", vervolgt Weghorst. "Wat komt, dat komt, maar nu voel ik me goed en krijg ik veel respect. Ik ben op mijn plek."

Weghorst scoorde erop los in zijn debuutjaar in de Bundesliga. Een geheim heeft hij niet. "Ik probeer gewoon mijn taak te doen op de trainingen en in de wedstrijden en gefocust te zijn. De looplijnen en posities moeten altijd goed zijn. Vorig jaar was mijn eerste jaar in de Bundesliga. Dat is erg goed gegaan. Ik hoop dat ik die lijn kan doortrekken. Mijn doel is om dit seizoen dertien goals te maken. Dat moet me lukken. Laten we het dan eens bekijken."

Weghorst scoorde dit seizoen vier keer in zeven duels.

Poll

Kan Weghorst een nieuwe stap zetten?

(1431 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws