Discussie over Oranje-middenveld: 'Hij is medium-Van de Beek en medium-De Roon'

Discussie over Oranje-middenveld: 'Hij is medium-Van de Beek en medium-De Roon'

Gepubliceerd: dinsdag 15 oktober 2019 om 11:15di 15-10-2019 om 11:15

Nu Oranje op het punt staat om zich te kwalificeren voor het EK 2020, laait de discussie over het middenveld op. Verdient Marten de Roon een basisplaats, of Donny van de Beek? Voetbalcommentator Wytse van der Goot geeft de voorkeur aan een andere speler, Davy Pröpper.

Tegen Noord-Ierland speelde De Roon in de basis, tegen Wit-Rusland kreeg Van de Beek de voorkeur. "In die wedstrijd bleek dat Van de Beek niet per se de oplossing is waardoor Oranje beter gaat voetballen", zegt Van der Goot in de podcast De Derde Helft. "Met De Roon was er meer rust op het middenveld. Oranje heeft met Wijnaldum en Frenkie de Jong al zoveel in huis, dat één pion die rust en balans brengt wel fijn is. Als het druk is, is de route naar Van de Beek soms heel moeilijk te vinden."

Van der Goot vindt Pröpper een speler die de kwaliteiten van zowel De Roon als Van de Beek bezit. "Eigenlijk is Pröpper een ideale medium-Van de Beek, en medium-De Roon. Als hij fit is, is dat misschien wel mijn ideale pion. Een goede, vloeiende passer, bij vlagen met meer diepgang dan De Roon."

In de nieuwe aflevering van De Derde Helft schuift Wytse van der Goot aan. Check 'm hieronder!

Beluister op Apple Podcast
Beluister op Spotify

De afleveringen zijn op alle podcastplatformen te horen!

Poll

Wie zie jij het liefst als derde man op het Oranje-middenveld?

(802 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws