Higler niet in actie op de Nederlandse velden na controverse in Boedapest

Higler niet in actie op de Nederlandse velden na controverse in Boedapest

Gepubliceerd: dinsdag 15 oktober 2019 om 12:18di 15-10-2019 om 12:18

Laatste update: dinsdag 15 oktober 2019 om 12:38di 15-10-2019 om 12:38

Dennnis Higler heeft een weekendje vrij na zijn internationale verplichtingen. De arbiter floot zondagavond de EK-kwalificatiewedstrijd tussen Hongarije en Azerbeidzjan en greep in de allerlaatste minuut de hoofdrol in Boedapest.

Bij een stand van 1-0 leek Azerbeidzjan gelijk te maken, nadat Bahlul Mustafazade de bal met zijn buik over de doellijn werkte. Higler keurde de treffer echter af wegens vermeend hands, tot grote ontsteltenis van de uitploeg. Of het te maken heeft met de wedstrijd in Hongarije, is niet duidelijk, maar de KNVB heeft Higler komend weekend niet ingepland voor een Eredivisie- of Keuken Kampioen Divisie-wedstrijd.

De andere twee 'internationale' scheidsrechters komen dit weekend wél in actie. Björn Kuipers had zondag de leiding over Wales-Kroatïe en zal zes dagen na die wedstrijd de verantwoordelijkheid hebben over AZ-sc Heerenveen. Danny Makkelie werd donderdag door de UEFA ingezet bij de wedstrijd tussen Noord-Macedonië en Slovenië en is zaterdag actief bij FC Utrecht-PSV.

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws