Maduro over transfers De Jong en De Ligt: 'Halsoverkop in het vliegtuig naar Azië'

Maduro over transfers De Jong en De Ligt: 'Halsoverkop in het vliegtuig naar Azië'

15-10-2019 14:44
32

Hedwiges Maduro denkt dat de stroeve start van Matthijs de Ligt bij Juventus deels te maken heeft met zijn rommelige voorbereiding. De centrale verdediger meldde zich na zijn vakantie eerst bij Ajax en zag zijn transfer medio juli pas beklonken worden.

Vervolgens moest hij later instromen bij Juventus, dat al aan de voorbereiding begonnen was. "De Ligt tekende half juli en moest halsoverkop in het vliegtuig stappen voor een tour door Azië. Opeens was zijn leven heel hectisch", stelt Maduro in gesprek met het Algemeen Dagblad. "Hij heeft een aanpassingsperiode nodig, maar moet tegelijkertijd presteren."

Zij maatje Frenkie de Jong verzekerde zich aan het begin van het jaar al van zijn transfer naar FC Barcelona en kon volgens Maduro rustiger toewerken naar een nieuwe fase in zijn leven. "Die kon de taal leren, huizen zoeken en vervolgens de hele voorbereiding meemaken. Dat gaf rust", aldus de FOX Sports-analist, die echter vertrouwt op De Ligt. "Ook Messi en Ronaldo hebben mindere fases, maar dan opeens zijn ze er weer", aldus Maduro. "Het is hopen op die ene wereldpot, die hem over het dode punt heen helpt."