'Geen enthousiaste reacties' over Marin: 'Misschien totaal verkeerd beoordeeld'

'Geen enthousiaste reacties' over Marin: 'Misschien totaal verkeerd beoordeeld'

Gepubliceerd: dinsdag 15 oktober 2019 om 14:55di 15-10-2019 om 14:55

Razvan Marin is deze zomer voor 12,5 miljoen euro gehaald door Ajax, dat echter nog niet veel plezier heeft gehad van de Roemeense middenvelder. Volgens Ajax-watcher Mike Verweij valt de bijdrage van Marin tot dusver tegen.

De van Standard Luik overgekomen middenvelder begon het seizoen als basisspeler, maar is daarna op het tweede plan geraakt. "Erik ten Hag heeft hem vorig seizoen (in de voorrondes van de Champions League, red.) twee keer zien voetballen en toen wist hij: die wil ik hebben. Maar kennelijk wordt er bij Ajax toch iets heel anders gevraagd of is hij helemaal verkeerd beoordeeld. Hij is niet eens meer in beeld om in de basis te staan", stelt Verweij in de voetbalpodcast van De Telegraaf.

Marin heeft nog een vijfjarig contract in Amsterdam en Verweij sluit niet uit dat de Roemeens international alsnog boven komt drijven. "Of hij al af is geschreven? Nee, zeker niet. En ik vind ook dat je dat soort spelers de tijd moeten geven, al zijn de reacties niet al te enthousiast van de mensen die met hem werken."

De Ajax-watcher trekt de vergelijking met David Neres. "Ik kan me een aantal gerenommeerde FOX-analisten herinneren die een mening over hem hadden: het was dan wel een Braziliaan, maar hij had niets van een Braziliaan, het zou niets worden... Maar een half jaar later speelde hij de pannen van het dak. Zo kan het ook gaan."

Poll

Gaat Marin het nog redden bij Ajax?

(6219 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws