Jong Oranje wint mede door fantastische goal Stengs overtuigend in Noorwegen

15-10-2019 20:25 Laatste update: 20:31
80

Jong Oranje ligt op koers voor deelname aan het EK. De ploeg van bondscoach Erwin van de Looi won dindag overtuigend met 0-4 op bezoek bij Noorwegen. De treffer van Calvin Stengs vormde het hoogtepunt.

In Drammen, nabij Oslo, begonnen de Nederlandse talenten nog slordig. Een kopbal ging maar net over het doel van keeper Maarten Paes en de Noren verzuimden niet veel later te profiteren van balverlies van Owen Wijndal. Jong Oranje herpakte zich daarna en kwam na een half uur gelukkig op voorsprong. Rick van Drongelen probeerde een lage vrije trap van Teun Koopmeiners te ontwijken, maar via zijn benen ging de bal in het doel: 0-1.

Kort na rust verdubbelde Jong Oranje de voorsprong. Calvin Stengs scoorde met een prachtige uithaal en AZ-ploeggenoot Dani de Wit kopte halverwege de tweede helft raak. Nederland leek het daarna wel goed te vinden, waardoor de Noren in de slotfase ook wat kansen kregen. Paes hield echter de nul en in blessuretijd maakte Van Drongelen met een fraaie uithaal zelfs nog zijn tweede.

Jong Oranje gaat daardoor fier aan kop in de kwalificatiegroep met negen punten uit drie duels. De nummer één van iedere poule plaatst zich direct voor het EK 2021 in Hongarije en Slovenië, de nummer twee speelt play-offs.Op 14 november is voetbaldwerg Gibraltar de volgende tegenstander.