Ten Cate: 'Ziyech moet je op het trainingsveld niet voor rotte vis uitmaken'

Ten Cate: 'Ziyech moet je op het trainingsveld niet voor rotte vis uitmaken'

Gepubliceerd: dinsdag 15 oktober 2019 om 20:40di 15-10-2019 om 20:40

Henk ten Cate leeft mee met Jurgen Streppel en Maurice Steijn, die razendsnel werden ontslagen in de Verenigde Arabische Emiraten. De ex-trainer van onder meer Ajax was zelf wél succesvol en denkt dat rekening houden met de andere cultuur belangrijk is.

"De Nederlandse trainer blijven uithangen heeft geen zin. Het is een kwestie van je inleven", zegt Ten Cate in De Telegraaf. "Kun je iemand publiekelijk bekritiseren? Nee, want dan ben je hem kwijt. Maar niet alleen hem, want ook zijn maatje, zijn broer en zijn neef keren zich van je af."

"In Nederland kan je iemand terechtwijzen", vervolgt de voormalig assistent van Frank Rijkaard bij FC Barcelona. "'Verdomme, je moet je man dekken' of 'Je laat hem weer uit je rug lopen. Stop daar eens mee'. Dat kan daar niet. De hele benadering is anders. Ik denk dat het een hiaat is in de cursus Coach Betaald Voetbal: multicultureel management. Of ik beschikbaar ben als docent? Nee, de KNVB en ik, kun je je dat voorstellen? Ik niet."

Ten Cate werd door schade en schande wijs, stelt hij. "Ook door hier in Nederland met name in de jeugd ook veel met Turkse, Marokkaanse, Surinaamse en Antilliaanse jongeren te hebben gewerkt. Zij hebben van huis uit diezelfde trots als Arabieren. Hakim Ziyech lijkt me een jongen die je op het trainingsveld niet voor rotte vis moet uitmaken, want dan heb je als trainer een groot probleem. Maar ik denk wel dat je hem alles kunt vertellen in een één-op-één-gesprek."

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws