Blind tipt De Roon: 'Maar dat doet niets af aan kwaliteiten van Van de Beek'

Blind tipt De Roon: 'Maar dat doet niets af aan kwaliteiten van Van de Beek'

Gepubliceerd: dinsdag 15 oktober 2019 om 23:58di 15-10-2019 om 23:58

Danny Blind verwacht dat Marten de Roon op het EK, mocht Oranje dat halen, basisspeler zal zijn. De voormalig bondscoach van het Nederlands elftal denkt dat Ronald Koeman, de huidige keuzeheer, zijn beslissing al heeft gemaakt.

Het viel Blind tijdens de uitwedstrijd in Wit-Rusland (2-1 zege Oranje) op dat De Roon goed inviel. "Door hem kan in de ogen van Koeman Wijnaldum beter functioneren en kan Frenkie de Jong beter functioneren", legt de analist uit in de studio van Ziggo Sport. "Dat doet niks af aan de kwaliteiten van Van de Beek, want die heeft hij ook, maar als je naar het EK gaat heb je 23 mensen nodig."

"Dat er keuzes van de bondscoach betwist worden in allerlei praatprogramma's is aan de orde van de dag en dat zal ook niet gaan veranderen", vervolgt Blind zijn verhaal. Volgens de vader van Ajacied en Oranjeklant Daley Blind zal Koeman naar aanleiding van de meningen van buitenaf weinig veranderen. "Wat je nu ziet is dat Ronald vasthoudt aan bepaalde facetten en vastigheden binnen het team."

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws