Oranje en de Mannschaft gaan ons weer bijbenen en mogelijk zelfs overvleugelen

"Oranje en de Mannschaft gaan ons weer bijbenen en mogelijk zelfs overvleugelen"

Gepubliceerd: woensdag 16 oktober 2019 om 09:57wo 16-10-2019 om 09:57

Hein Vanhaezebrouck denkt dat de hoogtijdagen van de Rode Duivels langzaam maar zeker hun einde naderen. De oud-trainer van onder meer AA Gent en Anderlecht vreest voor buurlanden Nederland en Duitsland.

De Belgen werden derde op het vorige WK, voeren de FIFA-ranking aan en zijn na acht opeenvolgende kwalificatiezeges al zeker van het EK. Vanhaezebrouck wijst echter op de ontwikkeling van Nederland en Duitsland. "Oranje en de Mannschaft gaan ons weer bijbenen en mogelijk zelfs overvleugelen", voorspelt hij in gesprek met Het Nieuwsblad.

De gouden generatie van België wordt langzaam maar zeker ouder, terwijl Nederland en Duitsland bezig zijn met het bouwen aan een nieuw team. "Nederland en Duitsland hebben niet die absolute toppers zoals vroeger of zoals België nu, maar vormen wel meer een collectief én zijn polyvalenter", aldus de momenteel clubloze trainer, die merkt hoe Oranje en Die Mannschaft tijdens wedstrijden van tactiek kunnen veranderen. "Ook op dat vlak lopen de ouder wordende Rode Duivels, die altijd in dezelfde 3-4-2-1 spelen, dus een achterstand op."

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Poll

Zijn de Rode Duivels ook na het EK van 2020 een blijvertje in de wereldtop?

(1923 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws