Oranje en de Mannschaft gaan ons weer bijbenen en mogelijk zelfs overvleugelen

"Oranje en de Mannschaft gaan ons weer bijbenen en mogelijk zelfs overvleugelen"

16-10-2019 09:57
106

Hein Vanhaezebrouck denkt dat de hoogtijdagen van de Rode Duivels langzaam maar zeker hun einde naderen. De oud-trainer van onder meer AA Gent en Anderlecht vreest voor buurlanden Nederland en Duitsland.

De Belgen werden derde op het vorige WK, voeren de FIFA-ranking aan en zijn na acht opeenvolgende kwalificatiezeges al zeker van het EK. Vanhaezebrouck wijst echter op de ontwikkeling van Nederland en Duitsland. "Oranje en de Mannschaft gaan ons weer bijbenen en mogelijk zelfs overvleugelen", voorspelt hij in gesprek met Het Nieuwsblad.

De gouden generatie van België wordt langzaam maar zeker ouder, terwijl Nederland en Duitsland bezig zijn met het bouwen aan een nieuw team. "Nederland en Duitsland hebben niet die absolute toppers zoals vroeger of zoals België nu, maar vormen wel meer een collectief én zijn polyvalenter", aldus de momenteel clubloze trainer, die merkt hoe Oranje en Die Mannschaft tijdens wedstrijden van tactiek kunnen veranderen. "Ook op dat vlak lopen de ouder wordende Rode Duivels, die altijd in dezelfde 3-4-2-1 spelen, dus een achterstand op."