Kuyt: 'Naar mijn mening is elftal van Jürgen Klopp beter dan ons team destijds'

Kuyt: 'Naar mijn mening is elftal van Jürgen Klopp beter dan ons team destijds'

Gepubliceerd: woensdag 16 oktober 2019 om 14:01wo 16-10-2019 om 14:01

Dirk Kuyt heeft het volste vertrouwen in een kampioenschap voor Liverpool dit seizoen. De oud-speler van The Reds ziet gelijkenissen met het Liverpool van 2008-2009, dat pas op het laatste moment achter het net viste.

In een gesprek op de clubwebsite van Liverpool gaat Kuyt in op die gelijkenissen. "We waren dichtbij succes. Aan de hand van spelers als Steven Gerrard, Jamie Carragher, Javier Mascherano en Fernando Torres kwamen we dichtbij, maar we misten net dat kleine beetje extra om een stap verder te komen." Liverpool eindigde dat seizoen op de tweede plaats, vier punten achter grote rivaal Manchester United.

Momenteel geniet Liverpool van een gat van acht punten op naaste belager Manchester City: Kuyt is hoopvol dat deze selectie de titel wél naar Liverpool kan brengen. Hij ziet dat de selectie van Jürgen Klopp wél dat kleine beetje extra heeft om door te stoten richting het landskampioenschap. "Als je kijkt naar de opbouw van het team, zie je dat het elftal zich constant ontwikkelt. Dit komt eindelijk tot uiting in de Premier League. Wij hadden zo'n zelfde soort team, maar wij konden net die laatste stap niet nemen. Hopelijk doet dit team dat wel, want naar mijn mening is het elftal van Jurgen Klopp beter dan ons team destijds."

Poll

Gaat Liverpool dit seizoen weer eens landskampioen worden?

(4144 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws