Kleedkamerruzie bij Almere City liep uit de hand: 'Kwam hij terug met een pistool'

Kleedkamerruzie bij Almere City liep uit de hand: 'Kwam hij terug met een pistool'

16-10-2019 14:30 Laatste update: 16:04
73

René Osei Kofi en Christian Gandu speelden in het najaar van 2010 bij Almere City en haalden het landelijke nieuws vanwege een schokkend incident: Osei Kofi haalde na een ruzie een pistool tevoorschijn. Gandu blikt negen jaar na dato terug op het incident in gesprek met VICE Sports.

De twee kregen het in de kleedkamer met elkaar aan de stok en wilden met elkaar op de vuist. Osei Kofi ging naar zijn auto en meldde zich toen weer in de kleedkamer. "Hij kwam binnen met een nektasje. Toen hoorde ik een paar klikken en haalde hij een pistool uit dat tasje", vertelt Gandu. "Die zette hij tegen mijn hoofd. Uit angst piste ik over mijn kleren heen en kreeg een soort black-out."

Wedden

Meer odds

Vervolgens ontstond er een worsteling in de kleedkamer. "Vraag me niet hoe, maar ik nam het pistool over en stond later met dat ding in mijn hand te zwaaien in de kleedkamer. Andere jongens bukten en riepen: niet doen, hij is geladen!" Het incident liep uiteindelijk met een sisser af. "Kofi vroeg me of ik hem het pistool wilde teruggeven en dat heb ik gedaan. We zijn daarna gewoon gaan trainen."

Nadat het incident in het nieuws kwam, is Osei Kofi ontslagen door Ajax, dat hem destijds verhuurde aan Almere City. Gandu, tegenwoordig actief voor de amateurs van DHSC, heeft zijn oude ploeggenoot echter allang vergeven. "Kofi en ik hebben het uitgepraat. Ik heb ook geen aangifte gedaan. Hij zat fout, maar ik wilde hem niet verder zwart maken."