'Impasse dreigt: zowel Barça als Real Madrid wil geen extra Clásico in Madrid'

'Impasse dreigt: zowel Barça als Real Madrid wil geen extra Clásico in Madrid'

16-10-2019 14:51 Laatste update: 15:21
33

De aankomende editie van El Clásico dreigt een hoofdpijndossier te worden. Zowel FC Barcelona als Real Madrid ziet het niet zitten om de ontmoeting van zaterdag 26 oktober naar Madrid te verplaatsen.

De Primera División-verantwoordelijken hebben dit verzoek woensdag ingediend vanwege de aanhoudende onrust in Catalonië, waar de bevolking protesteert tegen langdurige celstraffen voor pro-Catalaanse politici. Volgens Marca wil FC Barcelona echter koste wat kost dat de wedstrijd in het eigen Camp Nou wordt afgewerkt. De Catalanen willen echter een 'Las Palmas-scenario' voorkomen. In 2017 speelde Barça op de dag van het Catalaanse onafhankelijkheidsreferendum de thuiswedstrijd tegen Las Palmas noodgedwongen in een leeg Camp Nou.

Real Madrid zou huiverig zijn voor de veiligheidsrisico's die een extra thuiswedstrijd met zich meebrengt. De Koninklijke lijkt eerder te willen kiezen voor het verplaatsen van de wedstrijd, naar een doordeweekse dag. Dit zou echter tegen het zere been van de Primera División-organisatie zijn: de wedstrijd is ingepland op zaterdagmiddag om 13.00 uur, primetime in Azië. Marca verwacht dat de competitiebazen de beslissende stem zullen hebben.