'Juventus struint transfermarkt af voor rechtsback en komt uit in Eredivisie'

'Juventus struint transfermarkt af voor rechtsback en komt uit in Eredivisie'

17-10-2019 10:15
138

De kans bestaat dat de Nederlandse enclave in Turijn wordt uitgebreid. Joël Veltman én Denzel Dumfries staan in de belangstelling van Juventus.

Donderdag pakt Tuttosport, dat dicht op het vuur zit bij de kampioen van Italië, uit het met het nieuws. Juventus contracteerde afgelopen zomer Matthijs de Ligt voor een slordige 75 miljoen euro en bekijkt de mogelijkheid om ook een rechtsback op te pikken in Nederland. Veltman en Dumfries zouden op het Italiaanse lijstje staan.

Juventus wil zich met oog op volgend seizoen versterken met een rechtsback. Dat thema is nu ook al actueel, omdat Mattia de Sciglio en Danilo kampen met blessures. Juve-trainer Maurizio Sarri gebruikt nu Juan Cuadrado aan de rechterkant, maar het contract van de Colombiaan loopt aan het einde van het seizoen af.

En dus struint Juventus de markt af voor nieuwe rechtsbacks. Naast Veltman en Dumfries, die tot respectievelijk 2021 en 2023 onder contract staan bij Ajax en PSV, worden ook Thomas Meunier (Paris Saint-Germain), Achraf Hakimi (Borussia Dortmund/Real Madrid) en Youcef Atal (OGC Nice) genoemd.