Bayer Leverkusen wil Bosz belonen: Er staat geen druk op

Bayer Leverkusen wil Bosz belonen: "Er staat geen druk op"

17-10-2019 18:31 Laatste update: 19:14
22

Peter Bosz en Bayer Leverkusen zijn in onderhandeling over een nieuw contract. Dat bevestigt de 55-jarige trainer uit Apeldoorn aan BILD. Bosz tekende in december 2018 een contract tot de zomer van 2020.

De samenwerking bevalt zowel Bosz als Leverkusen goed. Er wordt al sinds vorige maand onderhandeld over een nieuw contract, maar er is nog geen witte rook. BILD schrijft dat het verlengen van het contract absoluut 'geen formaliteit' is. Bosz zelf heeft geen haast. "Er staat geen druk op. Zowel ik als de club heeft geen haast. We zijn met elkaar in gesprek."

Bosz kijkt naar de toekomst en hoopt stappen te maken met Leverkusen. "Het belangrijke is welke ontwikkelingsmogelijkheden we hebben. Uit welke spelers kunnen we kiezen? Wie blijft er, wie vertrekt? We bevinden ons in een wereld waarin winnen op de eerste plaats staat. Daarom rijst de vraag: kúnnen we iets winnen?"

Bosz kwam vorig jaar bij Leverkusen terecht, nadat hij een jaar daarvoor werd ontslagen bij Borussia Dortmund. Bij die club was hij een half jaar in dienst. Met Ajax bereikte hij in zijn enige jaar de finale van de Europa League. Verder trainde Bosz AGOVV, De Graafschap, Heracles Almelo, Vitesse en Maccabi Tel Aviv.