'Op het middenveld kan hij meer betekenen voor de ploeg, maar het is aan Ajax'

'Op het middenveld kan hij meer betekenen voor de ploeg, maar het is aan Ajax'

18-10-2019 15:54
41

Met het vertrek van Lasse Schöne, Rasmus Kristensen en Kasper Dolberg is de Deense stroom bij de hoofdmacht van Ajax opgedroogd, maar Victor Jensen komt eraan. De zaakwaarnemer van de negentienjarige middenvelder hoopt op een doorbraak.

Jensen staat te boek als één van de grotere talenten van Denemarken en speelt sinds 2017 bij Ajax, dat hem overnam van FC Kopenhagen. "Zijn lichaam is nog groeiende, maar de cijfers laten zien dat hij makkelijk meekan. Bij Ajax is hij in de lengte en qua spieren groter geworden", stelt Jesper Orskov in gesprek met Ajax Showtime.

"Zijn gevoel voor positie, techniek, overzicht en vermogen om te scoren zijn geweldig. Ik zie in hem een ideale nummer tien of aanvallende acht." Bij Jong Ajax speelt Jensen ook regelmatig op de flanken. "Hoewel die positie voor nu wel goed is voor zijn ontwikkeling, vind ik Jensen geen buitenspeler. Op het middenveld kan hij veel meer betekenen voor de ploeg. Het is echter aan Ajax."

Jensen heeft volgens Orskov niets te klagen in Amsterdam. "Het huidige proces, waarbij we van week tot week kijken, ligt Jensen perfect. Het wordt een interessant proces om te blijven volgen. Maar ik ben ervan overtuigd dat Jensen zijn dromen bij Ajax gaat waarmaken."