Kallon schiet uit zijn slof en ziet Cambuur koppositie overnemen van NAC

18-10-2019 22:00 Laatste update: 22:11
72

SC Cambuur is de nieuwe koploper van de Keuken Kampioen Divisie. Mede dankzij liefst vier doelpunten van Issa Kallon wonnen de Leeuwarders met 5-1 van Top Oss. NAC Breda pakte op de valreep een punt bij FC Eindhoven: 2-2.

Kallon bracht Cambuur al na 10 minuten op voorsprong, waarna Robert Mühren er kort voor rust 2-0 van maakte. In de tweede helft begon de grote Kallon-show pas echt. Hij maakte een onvervalste hattrick door te scoren in minuut 49, 73 en 79. In zijn voorgaande 68 duels vond Kallon opvallend genoeg slechts twee keer het net. Hij leidt Cambuur naar de koppositie, aangezien NAC punten verspeelde.

De ploeg van trainer Ruud Brood wist de laatste duels op het allerlaatste moment alsnog tot de winst te komen, maar dat lukte vrijdag niet. Wel was Javi Noblejas dichtbij: hij raakte in de slotseconden de paal. Daarvoor was NAC wel twee keer teruggekomen van een achterstand: Sydney van Hooijdonk verzilverde een strafschop na de openingstreffer van Joey Sleegers en Roger Riera maakte de 2-1 van Samy Bourard ongedaan.

De Graafschap gelijk bij Jong FC Utrecht
Nummer drie De Graafschap verzuimde in te lopen op NAC Breda. De Doetinchemmers speelden met 2-2 gelijk bij Jong FC Utrecht. Jonas Arweiler zette de Domstedelingen vanaf elf meter op voorsprong en na de gelijkmaker van Mohamed Hamdaoui maakte hij er met een fraai schot 2-1 van. Branco van den Boomen verpestte zijn feestje door in de slotminuut doel te treffen.

Jong Ajax trad aan met onder meer Ryan Gravenberch en Lassina Traoré. De Amsterdammers hadden ook een overwicht, maar gingen wel met 3-2 onderuit tegen Jong AZ. Des Kunst scoorde twee keer voor de Alkmaarders, die zestiende staan. Jong Ajax zakt naar plek zes, net achter Jong Utrecht.