PSG loopt in slotfase weg bij Nice na bliksemoptreden Mbappé: Dolberg geeft assist

18-10-2019 22:42 Laatste update: 19-10-2019 00:08
10

Paris Saint-Germain heeft met moeite gewonnen op bezoek bij het OGC Nice van voormalig Ajax-spits Kasper Dolberg. Twee doelpunten van Ángel Di María brachten de uitploeg al snel op een comfortabele voorsprong, maar in de tweede helft werd het toch nog even spannend. Uiteindelijk zette invaller Kylian Mbappé de bevrijdende 1-3 op het scorebord en maakte Mauro Icardi er zelfs nog 1-4 van.

Kasper Dolberg begon in de basis bij Nice, maar zag dat zijn team al snel tegen een achterstand aankeek. Di María kwam na een geweldige bal van Mauro Icardi oog in oog met Nice-keeper Walter Benítez en en maakte geen fout.

De Argentijn had vervolgens slechts zes minuten nodig om ook zijn tweede van de avond te maken. Na een dieptepass van Belg Thomas Meunier ontving Di María de bal aan de zijkant van de zestienmeter van Nice, om het leer vervolgens met veel gevoel over de kansloze Benítez te liften.

Nice kwam in de tweede helft, tegen de verhoudingen in, terug in de wedstrijd. Igniatius Ganago schoot de bal via de onderkant van de lat achter PSG-keeper Keylor Navas, na geklungel in de achterhoede van de Parijzenaren. Dolberg zorgde voor de assist.

Nice ging vervolgens op zoek naar de gelijkmaker, maar kreeg twee dubieuze rode kaarten. Wylan Cyprien werd door Leandro Paredes omver geduwd en reageerde daar met een armgebaar boos op. Scheidsrechter Francois Letexier vond deze beweging niet door de beugel kunnen en gaf Cyprien zijn tweede gele kaart. Christophe Herelle wilde de arbiter duidelijk maken dat niet Cyprien, maar Paredes de overtreding beging en daarbij raakte hij de scheidsrechter enigszins ongelukkig in het gezicht. Hij kon met een directe rode kaart inrukken.

Vervolgens was het voor PSG een koud kunstje om weg te lopen bij de tegenstander. Mbappé kwam in de 83e minuut in het veld en schoot vijf minuten later de 1-3 binnen. In de blessuretijd maakte Icardi er op aangeven van Mbappé er zelfs nog 1-4 van.