De Wit ziet Ajax steeds meer kopen: 'Wie weet, als Neres nooit was gekomen'

De Wit ziet Ajax steeds meer kopen: 'Wie weet, als Neres nooit was gekomen'

19-10-2019 11:14
122

Dani de Wit kent een prima start bij zijn nieuwe club AZ. In Alkmaar is hij basisspeler, iets dat niet voor hem weggelegd was in de hoofdmacht bij Ajax. In Amsterdam moest hij het vooral doen met invalbeurten.

Onder Arne Slot is De Wit uitgegroeid tot een basisspeler. "Dat is ook waarvoor ik gekomen ben, dus dat is hartstikke lekker", begint De Wit in gesprek met de NOS. "Het eerste ritje naar Wijdewormer in plaats van Amsterdam was wel even wennen na dertien jaar, maar het heeft goed uitgepakt."

Onder Ten Hag moest de middenvelder het vaak doen met invalbeurten. "Ik kreeg vooral kansen in de laatste tien minuten van duels. Voor de invalbeurten ben ik Ten Hag erg dankbaar. Maar ik heb wel altijd gehoopt op een basisplaats en die heb ik nooit van hem gekregen. Dus in dat opzicht voelt het ook alsof ik nooit een kans heb gehad."

De Wit zag dat Ajax de laatste jaren steeds meer spelers uit het buitenland kocht. "Bij Ajax zie je de laatste jaren steeds meer gekochte spelers. Je moet de concurrentie aangaan met buitenlandse spelers of oudere jongens", vervolgt hij. "Wie weet, als David Neres nooit was gekomen, had Noa Lang een kans gekregen en had hij nu geëxcelleerd."