Frenkie de Jong sprakeloos: 'Spectaculair, ik kan ze alleen maar bedanken'

Frenkie de Jong sprakeloos: 'Spectaculair, ik kan ze alleen maar bedanken'

19-10-2019 15:48 Laatste update: 15:51
19

Frenkie de Jong kan voorlopig niet meer stuk in Spanje. Bij zijn wissel in de tweede helft van Eibar - FC Barcelona kreeg de 22-jarige middenvelder een staande ovatie van de supporters in Ipurua. Hij voelt zich gevleid.

De Jong verliet na 78 minuten het veld voor Ivan Rakitic en kon rekenen op een bewonderend applaus van het thuispubliek, als erkenning voor zijn indrukwekkende optreden. "Het was spectaculair", reageert hij voor de camera van Barça TV. "Ik kan de supporters alleen maar bedanken."

Barça versloeg Eibar zaterdag met 0-3 door goals van Antoine Griezmann, Lionel Messi en Luis Suarez. De Jong maakte indruk met zijn passing, inzicht en rust aan de bal. "Het was heel belangrijk om deze wedstrijd te winnen na de interlandperiode. We wisten dat Eibar hoog druk zou zetten, maar daar zijn we goed mee omgegaan."

In Ipurua boekte Barça de vierde competitiezege op rij. De ploeg van trainer Ernesto Valverde klimt daardoor naar de eerste plaats in de Primera División. Real Madrid speelt zaterdagavond tegen Real Mallorca en staat bij een zege weer twee punten voor.