Crisis bij Lyon houdt aan: nieuwe trainer 'niet welkom' en weer slechte wedstrijd

19-10-2019 16:58 Laatste update: 21:15
9

Olympique Lyon heeft ook onder nieuwe trainer Rudi Garcia de weg omhoog niet ingezet. De thuiswedstrijd tegen Dijon eindigde in een teleurstellend 0-0 gelijkspel en werd voorafgegaan door supportersprotesten over de aanstelling van Garcia.

Olympique Lyon - Dijon 0-0
Het eerste duel van Lyon onder nieuwe trainer Rudi Garcia is op een teleurstelling uitgelopen. Dijon verliet het Groupama Stadium met een punt dankzij een doelpuntloos gelijkspel. Kenny Tete speelde de hele wedstrijd bij de Fransen, die niet konden beschikken over Memphis Depay. De aanvaller heeft nog altijd last van de bovenbeenblessure die hem ook al parten speelde bij Oranje.

De fans van Lyon lieten zich voorafgaand aan het duel laatdunkend uit over hun nieuwe trainer, die in het verleden trainer was van rivaal Olympique Marseille. In die hoedanigheid liet Garcia zich al eens ontvallen dat hij vond dat Lyon bevoordeeld werd door scheidsrechters en dat waren de fans duidelijk nog niet vergeten. Zij stelden 'even veel geduld te hebben als dat jij respect voor deze club hebt: nul'.

Borussia Dortmund - Borussia Mönchengladbach 1-0
De Borussen-derby in het Signal Iduna Park is een prooi geworden voor Dortmund. BVB won dankzij een goal van Marco Reus na een klein uur spelen met 1-0 en knokt zich daardoor na drie gelijke spelen weer terug in de top van de Bundesliga. Mönchengladbach staat nog steeds bovenaan, maar daar is ook alles mee gezegd. Het Bayer Leverkusen van Peter Bosz, dat negende staat, heeft immers maar een achterstand van twee punten (!) op de koploper.

Charlton Athletic - Derby County 3-0
Phillip Cocu en Derby County leken de weg omhoog te hebben gevonden, maar de reeks van vijf ongeslagen Championship-wedstrijden is zaterdag hardhandig doorbroken. Charlton Athletic was met 3-0 te sterk voor Derby, dat daardoor op de vijftiende plaats blijft steken. Macauley Bonne, Mouhamadou Sarr en Conor Gallagher deden Cocu en de zijnen de das om op The Valley.

Lazio – Atalanta Bergamo 3-3
Na een spectaculaire wedstrijd in het Stadio Olimpico in Rome is Atalanta niet de nieuwe nummer twee van de Serie A. De blauwzwarte brigade uit Bergamo, die met Hans Hateboer en de Nederlandse Duitser Robin Gosens anderhalve Nederlander in de basis hadden staan en met invaller Marten de Roon in de tweede helft nog een extra oranje smaak toevoegden aan de wedstrijd, gaven een 3-0 voorsprong en daarmee de virtuele tweede plek uit handen: 3-3.

Bij rust zag de wereld er bijzonder goed uit voor Atalanta, dat via twee goals van Luis Muriel en een treffer van Alejandro Gómez op een comfortabele 3-0 voorsprong stond. Na rust stortten de bezoekers helemaal in en hield Lazio toch nog een punt over aan de wedstrijd. Ciro Immobile benutte in blessuretijd een strafschop, veroorzaakt door Marten de Roon, en bracht zijn ploeg daarmee alsnog langszij. Eerder schoot Immobile vanaf de stip al de 1-3 binnen en maakte Joaquin Correa Lazio's tweede.