Ajax steelt drie punten in Waalwijk en kan vizier richten op Chelsea

19-10-2019 20:23 Laatste update: 20:25
261

Ajax is zaterdagavond met de schrik vrijgekomen bij RKC Waalwijk. Door een doelpunt van Quincy Promes na 75 minuten boekten de Amsterdammers, vier dagen voor de Champions League-kraker tegen Chelsea, een benauwde zege: 1-2.

Erik ten Hag koos in Waalwijk voor Noussair Mazraoui en Klaas Jan Huntelaar, maar zag dat zijn ploeg uitermate pover voor de dag kwam in Waalwijk. De thuisploeg kreeg de grootste kansen en had pech dat een snoeiharde vrije trap van RKC-middenvelder Clint Leemans via de onderkant van de lat terug het veld instuiterde.

Na de ontsnapping was Ajax nog steeds niet wakker, terwijl RKC juist sterk speelde. Dat leverde ook kansen op voor Stijn Spierings en Stanley Elbers. De spelers van de Eredivisie-hekkensluiter faalden echter in de afronding.

In de tweede helft was amper een minuut gespeeld, toen Ajax op een onverdiende voorsprong kwam. Dusan Tadic tikte een voorzet van Sergiño Dest binnen bij de tweede paal. RKC leek rijp voor de sloop, maar overleefde de Ajax-storm en kwam na een uur spelen op gelijke hoogte. Saïd Bakari passeerde Andre Onana met een puntertje.

Nadat de wedstrijd even stilgelegd werd door een fakkel die vanuit het Ajax-vak op het veld werd gegooid, kwam Ajax weer op voorsprong. Quincy Promes haalde verwoestend uit: 1-2. Nog steeds was het niet gespeeld. RKC kreeg een enorme mogelijkheid op de 2-2, maar via de hak van Dest belandde de poging van Darren Maatsen naast het doel.

In de zeven minuten blessuretijd viel ondanks wat bange momenten uiteindelijk geen doelpunt meer. Ajax blijft daardoor aan kop in de Eredivisie met 26 punten, maar kan later op de zaterdag weer gezelschap krijgen van PSV. De Eindhovenaren trappen om 20.45 uur af tegen FC Utrecht.