De Boer dankt Argentijnse tandem: Atlanta nog drie haltes van titelprolongatie

19-10-2019 21:05 Laatste update: 21:07
16

Voor Frank de Boer en Atlanta United is het seizoen nog niet voorbij. De regerend Major League Soccer-kampioen en nummer twee van de voorbije Eastern Conference-jaargang heeft de eerste ronde van de play-offs doorstaan.

Tijdens de laatste speelronde van het reguliere MLS-seizoen werd er met 3-1 gewonnen van New England Revolution. Zaterdagavond ging het een stuk moeizamer tegen diezelfde tegenstander uit Boston. De thuisploeg kwam voor rust niet tot grote kansen en doelman Brad Guzan moest een afstandspoging van Cristian Penilla verijdelen.

Na ruim een uur spelen greep De Boer in: Florentin Pogba en Héctor Daniel Villalba vielen in voor Emerson Hyndman en Justin Meram. Vijf minuten later werd de ban gebroken dankzij een Argentijnse aanval: Ezequiel Barco vond Franco Escobar met een steekpass en de opgestoomde verdediger pegelde vanuit een moeilijke hoek de 1-0 binnen.

Vedette Josef Martínez miste nog een grote kans op 2-0, maar Atlanta United trok de voorsprong in de laatste twintig minuten plus negen (!) minuten blessuretijd - nadat Michael Parkhurst langdurig behandeld moest worden aan een schouderblessure - over de streep. De ploeg staat nu in de Conference Semifinals: hierin zal men Philadelphia Union of de New York Red Bulls treffen. Als de regerend landskampioen ook die wedstrijd wint, wachten de Conference Finals: de winnaar van die wedstrijd strijdt vervolgens om de landstitel met de beste club van de Western Conference.