Twente slikt tegen Willem II vierde nederlaag op rij en zakt steeds verder weg

19-10-2019 21:38
90

FC Twente heeft voor de vierde achtereenvolgende keer verloren in de Eredivisie. Willem II was in de Grolsch Veste met 1-0 te sterk, waardoor de goede seizoensstart van de Tukkers alweer vergeten is en de ploeg van trainer Gonzalo Garcia nu in het rechterrijtje staat.

Na zes minuten had Willem II de voorsprong al te pakken. Een voorzet vanaf rechts die lang onderweg was werd knap ingekopt door Marios Vrousai, die Twente-goalie Joël Drommel kansloos liet. Even later hadden de Tilburgers uit een scrimmage zomaar op 0-2 kunnen staan, maar vanaf dat moment nam Twente de regie over de wedstrijd over.

De Tukkers kregen grip op de wedstrijd en stichtten voornamelijk uit standaardsituaties wat gevaar. Ook werd Aitor Cantalapiedra tweemaal in kansrijke positie aangespeeld, maar het schieten werd hem daarbij onmogelijk gemaakt. Na rust zette Twente het sterke spel door zonder aan doelpunten te komen. De hele Grolsch Veste schreeuwde in minuut 55 nog wel om een penalty toen Cantalapiedra naar de grond ging, maar arbiter Van den Kerkhof wees niet naar de stip.

Al naar gelang de wedstrijd vorderde leken de krachten bij de thuisploeg wat weg te vloeien. Via Vrousai en Mats Köhlert was Willem II plots dicht bij de beslissing, maar omdat ook de Brabanders niet doeltreffend waren bleef het lang spannend. Het slotoffensief van Twente leverde de ploeg van Garcia wel kansen, maar geen punt meer op,. Daardoor zakt de Enschedese formatie naar de elfde plaats op de ranglijst. Willem II nestelt zich met de drie extra punten op plek zes.