Rode kaart voor Viergever 'terecht': 'Heeft zijn excuses aangeboden, is goed zo'

Rode kaart voor Viergever 'terecht': 'Heeft zijn excuses aangeboden, is goed zo'

20-10-2019 06:44 Laatste update: 09:07
12

Bart Ramselaar won zaterdagavond met FC Utrecht met 3-0 van zijn oude club PSV. In de tweede helft was hij het slachtoffer van een harde tackle van Nick Viergever, die na inmenging van de VAR met een directe rode kaart kon gaan douchen.

"Hij heeft me zijn excuses aangeboden, ik heb hem net even gesproken", begint Ramselaar over de rode kaart van Viergever tegen FOX Sports. "Dat kan gebeuren natuurlijk. Het is wel een rode kaart natuurlijk, dat lijkt me duidelijk. Hij heeft zijn excuses aangeboden en dat is goed zo." De middenvelder dacht gelijk aan een rode kaart voor Viergever na de tackle. "Dat dacht ik wel. Ik was er door en hij was best wel hoog dus ik had wel het gevoel dat zijn been een beetje de lucht in ging"

De middenvelder moest niet lang na de tackle van Viergever het veld verlaten met een pijnlijke enkel. "Ze zeiden dat het op dit moment niet ernstig leek, laten we maar hopen dat het meevalt." Volgens Ramselaar zetten de twee rode kaarten voor PSV de wedstrijd volledig op zijn kop. "Dat denk ik wel ja", vervolgt hij. "Bij 1-0 weet je bij PSV, met name in de slotfase zijn ze altijd nog heel sterk." 

"Voor ons was het een belangrijke overwinning, we kunnen weer naar boven kijken. Als je verliest gaan er toch weer wat ploegen over je heen. Drie bonuspunten, laat ik het zo zeggen", sluit de voormalig PSV'er af.