Ten Hag niet zeker over positie aanwinst: 'Op middenveld speelt hij uitstekend'

Ten Hag niet zeker over positie aanwinst: 'Op middenveld speelt hij uitstekend'

Gepubliceerd: zondag 20 oktober 2019 om 07:38zo 20-10-2019 om 07:38

Edson Álvarez kwam tijdens de wedstrijd RKC Waalwijk-Ajax pas een paar minuten voor tijd in het veld als vervanger van Quincy Promes. Coach Erik ten Hag houdt tot nu toe stevig vast aan het centrale duo Joël Veltman/Daley Blind, maar geeft aan dat Álvarez eraan komt.

"Tot nog toe spelen we heel stabiel, Joël heeft het uitstekend gedaan, Perr Schuurs heeft het uitstekend gedaan, maar hij is natuurlijk niet voor niets gekocht", aldus Ten Hag na de wedstrijd tegen FOX Sports. "Hij heeft al heel veel wedstrijden gespeeld, en goed gespeeld op het middenveld, maar hij kan ook achterin spelen." Of dat ook de beste plek is van de Mexicaan weet Ten Hag niet. "Op het middenveld, waar hij het laatste jaar in Mexico veelal speelde, en bij ons nu, daar speelt hij uitstekend."

Ten Hag was ondanks de overwinning absoluut niet tevreden over het spel van zijn ploeg en gaf aan dat de spelers het op 80 procent probeerden te klaren tegen RKC. Volgens de coach was er in de eerste helft zelfs sprake van 'elf bv'tjes' op het veld bij de Amsterdammers.

Poll

Waar moet Ten Hag Álvarez gaan gebruiken?

(2352 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws