PEC Zwolle wint kelderkraker en vergroot crisis bij ADO Den Haag

20-10-2019 14:08
82

PEC Zwolle heeft ADO Den Haag dieper in de zorgen gedrukt. De ploeg van coach John Stegeman herstelde zich mede dankzij de VAR van een valse start en won uiteindelijk met 3-1.

ADO kon al snel juichen in Overijssel. Na acht minuten rondde Michiel Kramer, die opnieuw de voorkeur kreeg boven Tomas Necid, een goede lage voorzet van Dion Malone af. PEC was het na die vroege tegenvaller even helemaal kwijt. Tom Beugelsdijk was dichtbij de 0-2, maar kreeg zijn hoofd net niet lekker tegen de bal. Ook Kramer kreeg zijn voet net niet goed tegen de bal, waardoor de thuisploeg aan verder leed ontsnapte.

Pas na een half uur kwam PEC wat beter in de wedstrijd. ADO-doelman Luuk Koopmans bracht redding op de eerste grote kans voor Vito van Crooij, maar na 38 minuten stond het alsnog gelijk. Na een schitterende voorzet van Mustafa Saymak kopte Illias Bel Hassani raak: 1-1.

Beide teams begonnen slecht aan de tweede helft, waarin het publiek vooral veel balverlies en foute passes voorgeschoteld kreeg. Pas twintig minuten voor tijd leek PEC nog aan te willen zetten. Dat resulteerde niet veel later in de treffer van Reza Ghoochannejhad. Scheidsrechter Serdar Gözübüyük keurde de goal aanvankelijk af vanwege buitenspel, maar de VAR greep in: 2-1.

Plots moest ADO weer, maar een kopbal van Necid was te slap. Pelle Clement gooide het duel één minuut voor tijd in het slot. Hij profiteerde van wanorde in de Haagse defensie bij een vrije trap. De zege is een welkome opsteker voor PEC, dat nu dertiende staat met tien punten. ADO-trainer Fons Groenendijk ziet de crisis toenemen: de Hagenaars zakken naar plek zeventien met zes punten.