Feyenoord mist kansen tegen Heracles: nummers 1 en 2 van rechterrijtje in balans

20-10-2019 18:36
151

Feyenoord heeft zondagmiddag verzuimd om een reuzensprong op de ranglijst te maken en naast FC Utrecht op een gedeelde vijfde plek in de Eredivisie te komen. De Rotterdammers koesterden lange tijd een voorsprong tegen Heracles Almelo, maar lieten alsnog punten liggen tegen de ploeg van Frank Wormuth.

Trainer Jaap Stam gunde recordaankoop Marcos Senesi zijn eerste basisplek in De Kuip en kon ook weer over de herstelde Nicolai Jörgensen beschikken. Bij Heracles haakte aanvoerder Robin Pröpper af tijdens de warming-up en moest Dario van den Buijs in extremis aan de bak. Het gewijzigde Heracles had tijdens de openingsfase weinig in te brengen en kwam na een kwartier spelen op achterstand. Een actie van Ridgeciano Haps leek te stranden, maar de bal belandde bij Jens Toornstra, die verwoestend uithaalde en de bovenhoek vond: 1-0.

Feyenoord bleef de wedstrijd onder controle houden en kreeg in het vervolg van de eerste helft legio kansen om verder uit te lopen. Het aanvalstrio Steven Berghuis-Jörgensen-Luis Sinisterra had het vizier echter niet op scherp staan. Die gemiste kansen zouden Feyenoord duur komen te staan. Heracles speelde een stuk zelfverzekerder na de rust en kwam na een uur spelen ook op 1-1: Orestis Kiomourtzoglou worstelde zich in het strafschopgebied langs drie tegenstanders en schoof de gelijkmaker binnen.

Mauro Júnior testte Kenneth Vermeer nog van afstand, maar Heracles moest na de 1-1 vooral verdedigen. Jörgensen kreeg meerdere kansen en Haps slaagde er zelfs in om doelman Janis Blaswich te passeren. Collega-linksback Lennart Czyborra onderkende het gevaar echter, kopte de bal voor de doellijn weg en mocht de knuffels van zijn teamgenoten in ontvangst nemen. De redding van Czyborra van doorslaggevend bleek pas doorslaggevend na de laatste minuut: invaller Luciano Narsingh had de 2-1 op zijn schoen, maar schoot oog in oog met Blaswich jammerlijk naast.

Heracles hield met hangen en wurgen stand tijdens de zenuwslopende slotfase en heeft nog altijd één punt meer dan Feyenoord. Beide ploegen bezetten nog steeds de bovenste twee plekken in het rechterrijtje.