VP's Elftal van de Week: Utrechts trio, 'beste Feyenoorder' in Almelose dienst

VP's Elftal van de Week: Utrechts trio, 'beste Feyenoorder' in Almelose dienst

21-10-2019 09:30
22

We kunnen er uiteraard niet aan voorbijgaan: de sensationele zege van FC Utrecht op PSV. Dankzij de 3-0 in De Galgenwaard mag het team van John van den Brom drie spelers afleveren aan VP's Elftal van de Week. Ook stuntploeg Vitesse en FC Groningen zijn goed vertegenwoordigd.

Sergio Padt (FC Groningen)
Vaak beschimpt na zijn avonturen in het openbaar vervoer, maar wat is hij belangrijk voor FC Groningen. Nadat Padt een penalty van Bryan Smeets stopte, kwam het Hitachi Capital Mobility Stadion tot leven en wist FC Groningen uiteindelijk door te drukken tegen Sparta.

Sean Klaiber (FC Utrecht)
De rechtsback is vrijwel wekelijks één van de beteren bij FC Utrecht en ook tegen PSV bleef hij weer onvermoeibaar langs de lijn. In minuut 93 had hij nog genoeg energie over om het strafschopgebied binnen te dringen en Jeroen Zoet te passeren. Wordt het na dit seizoen tijd voor een stap hogerop?

Mats Knoester (Heracles Almelo)
Meerdere malen gezien op Twitter tijdens Feyenoord-Heracles Almelo: 'de beste Feyenoorder speelt vanmiddag bij Heracles Almelo'. Feyenoord-trainer Jaap Stam is nog steeds zoekende naar zijn ideale defensie, maar Knoester – in januari voor een schijntje vertrokken uit De Kuip – heeft zich in Almelo opgewerkt tot belangrijke steunpilaar. De vliegende tackle waarmee hij Luciano Narsingh vlak voor tijd van de 2-1 afhield, was van grote klasse.

Saïd Bakari (RKC Waalwijk)
Een aangename verrassing aan de linkerflank van RKC, dat Ajax het vuur aan de schenen legde. De international van de Comoren kwam vorig seizoen in de Keuken Kampioen Divisie nauwelijks van de bank af, maar maakte tegen Ajax een uitstekende indruk én kwam tot scoren. En dat terwijl de vleugelaanvaller als linksback speelde!

Adam Maher (FC Utrecht)
Hij weigerde van sportieve wraak te spreken, maar de ruime zege op PSV zal voor Maher extra zoet gesmaakt hebben. Het voormalige toptalent kon het in Eindhoven nooit helemaal bolwerken en presteerde ook in Utrecht wisselvallig, tot zaterdagavond. Mahers schitterende 2-0 was de kroon op een ijzersterk optreden tegen zijn oude werkgever.

Joris van Overeem (FC Utrecht)
Ook het optreden van Van Overeem is een compliment waard. Geen minuut gespeeld sinds het Europese debacle tegen Zrinjski Mostar en tegen PSV voor de leeuwen gegooid, met de opdracht om Mohamed Ihattaren af te stoppen. Niet de meest opvallende speler, maar o zo belangrijk!

Joey Veerman (sc Heerenveen)
Hoe is het mogelijk dat hij nu pas in de Eredivisie speelt? Veerman liet bij FC Volendam al drie seizoenen lang zien dat hij toe was aan een stap hogerop en bewijst zich nu vrijwel wekelijks bij sc Heerenveen. Tegen AZ dicteerde hij het spel en was hij goed voor twee assists.

Bryan Linssen (Vitesse)
Ongelooflijk, maar waar: Vitesse heeft zich samen met PSV ontpopt tot de naaste belager van koploper Ajax. Het spel van de Arnhemmers is niet voor de fijnproevers, maar Vitesse heeft wel Bryan Linssen: de Limburger voegde tegen VVV-Venlo twee doelpunten terug aan zijn totaal en heeft nu tegen alle Eredivisie-clubs gescoord.

Jafar Arias (FC Emmen)
Voor rust had FC Emmen niets te vertellen tegen Fortuna Sittard, in de tweede helft vocht de thuisploeg zich terug en won het de cruciale degradatiekraker. De invalbeurt van Arias tijdens de rust kan hier niet los van worden gezien. FC Emmen had opeens de beschikking over een aanspeelpunt en gaf de controle niet meer uit handen: de pass waarmee Arias de fraaie 1-1 van Michael de Leeuw inleidde, mocht er zijn.

Kaj Sierhuis (FC Groningen)
Over succesvolle invalbeurten gesproken: Sierhuis had slechts twintig minuten nodig om zich tot man of the match te kronen tegen Sparta. De spits maakte oorlog in de zestien en kwam als glorieuze winnaar uit de felle strijd. Tim Coremans kan erover meepraten...

Nouha Dicko (Vitesse)
Werd op voorspraak van oude bekende Leonid Slutsky gehuurd van Hull City en bewijst voorlopig het gelijk van zijn Russische trainer. De Malinees draait vrolijk mee bij de verrassende Arnhemmers en was tegen VVV-Venlo goed voor één goal en één assist.