De Graafschap wint topper van NAC, Bandé maakt rentree bij Jong Ajax

21-10-2019 21:59
75

De Graafschap heeft de topper tegen NAC Breda gewonnen en weet na drie remises op rij weer wat winnen is. De ploeg van Mike Snoei won in het Rat Verlegh Stadion met 2-1. De Graafschap staat nu gedeeld tweede en heeft evenveel punten als NAC.

NAC - De Graafschap 1-2
De start van De Graafschap in Breda had niet beter gekund, want al na één minuut scoorde Daryl van Mieghem. De Doetinchemmers denderden door en overrompelden NAC in de openingsfase, maar de 0-2 bleef uit. Kansen kreeg de ploeg van Snoei genoeg. Vlak voor rust maakte Javier Vet er 0-2 van. Toen Arno Verschueren nog voor het rustsignaal ook nog rood kreeg, geloofde niemand meer in een ommekeer in Breda.

Maar schijn bedriegt, want De Graafschap liet NAC in de tweede helft terugkomen. Een schot van Huseyin Dogan werd van richting veranderd en viel binnen. NAC rook bloed en De Graafschap speelde vervolgens een belabberde wedstrijd. Sydney van Hooijdonk was namens NAC nog het dichtste bij de 2-2, maar die viel uit. Ook Luka Ilic kreeg een kans.

Jong Ajax - Jong Utrecht 4-0
Jong Ajax heeft Jong FC Utrecht weer met beide benen op de grond gezet. De ploeg van René Hake presteerde de afgelopen weken opvallend goed en daar won de trainer zelfs de prijs voor beste trainer van de eerste periode voor. Maandagavond was Jong Ajax echter duidelijk een maatje te groot.

Lassina Traoré zorgde voor een flitsende start voor Jong Ajax en maakte na een kwartier de 1-0. Jurgen Ekkelenkamp verdubbelde die voorsprong vijf minuten later. Jong Utrecht mocht nog hopen op een ommekeer, maar maakte weinig indruk. Toen Traoré in een tijdsbestek van zes minuten nog twee keer scoorde was het definitief gedaan.

Bij Jong Ajax maakte Hassane Bandé zijn rentree in het betaalde voetbal. De Burkinees raakte vorig jaar zwaargeblesseerd en speelde nog geen officiële duel voor Ajax 1. Jong Ajax klimt naar plek vier en passeert Jong Utrecht.

Jong PSV - FC Eindhoven 2-1
Jong PSV leek wederom tegen een zeperd aan te lopen, maar in de slotfase werd er alsnog een overwinning geboekt op FC Eindhoven. Op sportpark De Herdgang werd het 2-1. Cyril Ngonge maakte voor de rust het Eindhovense doelpunt. Dat deed de negentienjarige aanvaller vanaf de penaltystip.

Jong PSV had in de tweede helft kansen om de wedstrijd in het slot te gooien, maar ging niet effectief genoeg om met de mogelijkheden die gecreërd werden. In de slotfase maakte Bart Biemans namens Eindhoven gelijk: 1-1. Het leek in Eindhoven uit te draaien op een remise, tot Robin Schoonbrood er in extremis toch nog 2-1 van maakte.

Jong PSV zet een grote stap op de ranglijst en staat nu zestiende, samen met Jong AZ.

Jong AZ - NEC 0-2
NEC verstevigt de positie in het linkerrijtje met een uitoverwinning op Jong AZ: 0-2. De Alkmaarders kregen de eerste kans van de wedstrijd, maar NEC nam het initiatief daarna weer over. Doelpunten leverde dat niet op. De Nijmegenaren dachten op 0-1 te komen, maar de treffer van Ole Romeny werd vanwege buitenspel afgekeurd.

Pas in de tweede helft kwam de wedstrijd los. NEC bleef maar kansen creëren en kwam via Zian Flemming verdiend op 0-1. De huurling van PEC Zwolle benutte een strafschop. Anthony Musaba zorgde niet veel later voor de beslissing. Jonathan Okita kon er nog 0-3 van maken, maar de derde Nijmeegse treffer viel maar niet.