Pijnlijke nederlaag voor Arsenal in de Premier League, negatieve rol Pépé en VAR

21-10-2019 22:58
18

Arsenal raakt achterop in de strijd om de bovenste plekken in de Premier League. Maandagavond verloor de ploeg van Unai Emery met 1-0 van promovendus Sheffield United.

Arsenal zal zichzelf achter de oren krabben na de nederlaag, die als beschamend mag worden bestempeld. De Londenaren kregen met name in de eerste helft kans na kans, maar haalden de trekker niet over. Sheffield deed dat na een half uur spelen wel, toen Lys Mousset van dichtbij binnenkopte na een corner. Kort daarvoor had scheidsrechter Mike Dean naar de stip moeten wijzen, nadat Sokratis Sokratis Papastathopoulos overduidelijk werd vastgehouden. De VAR greep niet in.

Na de 1-0 van Sheffield had recordaankoop Nicolas Pépé gelijk moeten maken, maar de volledig vrijstaande Fransman schoot op vijf meter van het doel naast. In de tweede helft speelde Arsenal vooral tegen zichzelf. Kansen werden wel gecreërd, maar overtuigend speelden de Londenaren niet. Sheffield had het duel na een uur spelen moeten beslissen, maar het ontbrak de promovendus aan geluk. Pépé viel daarna opnieuw in negatieve zin op door wederom een kans te missen.

Arsenal had plek drie over kunnen nemen van Leicester City, maar blijft op de vijfde plek staan. Sheffield klimt naar plek negen.