Chelsea-scout De Visser prijst beleid Ajax: 'Met hen twee voltreffers gedaan'

Chelsea-scout De Visser prijst beleid Ajax: 'Met hen twee voltreffers gedaan'

Gepubliceerd: dinsdag 22 oktober 2019 om 06:53di 22-10-2019 om 06:53

Piet de Visser is achteraf gezien haast blij met het transferverbod voor Chelsea, waar de jeugd nu zijn kans grijpt. De meesterscout van de Londenaren verwacht twee open wedstrijden tegen Ajax in de groepsfase van de Champions League.

"Met Frank Lampard heeft de club de juiste manager gevonden. Je ziet het team en de spelers groeien. Het is heel aantrekkelijk om naar te kijken, veel leuker dan de elftallen onder voorgangers als Maurizio Sarri, José Mourinho of Antonio Conte", zegt De Visser in het Algemeen Dagblad. De speelstijl van Chelsea komt overeen met die van Ajax, meent hij.

"Het is voor mij fiftyfifty wie er wint, maar ik verwacht veel spektakel", voorspelt de 85-jarige scout. "Ik verheug me erop, een strijd tussen twee goed voetballende ploegen. Tot voor kort zou Chelsea de favoriet zijn met spelers met veel meer ervaring, maar dat laatste gaat nu niet op. Nu beschikt Ajax met spelers als Daley Blind, Dusan Tadic en Hakim Ziyech over meer ervaren spelers dan Chelsea."

Volgens De Visser wordt in Engeland vol respect over Ajax gesproken. Hij denkt dat de koerswijziging in Amsterdam belangrijk is geweest. Zo ging het salarishuis op de schop en is er meer aandacht voor de Latijns-Amerikaanse markt. "Eerst was het vooral op Denemarken gericht, maar die markt is nu niet meer top. Met het aantrekken van jongens als Nicolás Tagliafico en Lisandro Martínez heeft Ajax twee voltreffers gedaan. Het zijn jongens met een andere mentaliteit en dat zie je terug in de ploeg."

Poll

Wat gaat het worden tussen Ajax en Chelsea?

(6355 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws