Duo naar voren geschoven als vervanging Koeman: 'Dat gaat nooit gebeuren'

Duo naar voren geschoven als vervanging Koeman: 'Dat gaat nooit gebeuren'

22-10-2019 08:47 Laatste update: 08:49
74

Door de Barcelona-clausule in het contract van Ronald Koeman ontstaat er speculatie over een eventuele opvolger van de bondscoach. In de Eredivisiepodcast van het Algemeen Dagblad worden een aantal potentiële opvolgers naar voren geschoven.

"Ik zeg Frank de Boer", aldus verslaggever Freek Jansen in de Eredivisiepodcast van het Algemeen Dagblad. "Misschien wel Phillip Cocu, of allebei samen." Zijn collega Daniël Dwarswaard plaatst vraagtekens bij de combinatie tussen De Boer en Cocu. "Dat gaat natuurlijk nooit gebeuren samen."

De andere man aan tafel, Maarten Wijffels, zoekt een eventuele opvolger in de Bundesliga. "Ik denk dat de KNVB tegen die tijd bij Peter Bosz uitkomt. Qua leeftijd en de fase in zijn carrière, dat denk ik. Er is ook geen probleem (als Koeman vertrekt, red.), maar het blijft een beetje het cynische van het voetbal."

Nico-Jan Hoogma vertelde afgelopen zondag dat de bondscoach van het Nederlands elftal een clausule in zijn contract heeft staan, waardoor hij mag vertrekken als Barcelona hem benadert.