'Ik hoor wel eens dat De Ligt te vaak in het krachthonk zit bij Juventus'

'Ik hoor wel eens dat De Ligt te vaak in het krachthonk zit bij Juventus'

22-10-2019 17:58 Laatste update: 18:24
35

Matthijs de Ligt doet bij Juventus vaker aan krachttraining dan bij Ajax, suggereert Willem Vissers maandagavond in Voetbalpraat op FOX Sports. De journalist van De Volkskrant vraagt zich af of de prestaties van de centrale verdediger daaronder lijden.

Vissers haakte in op een opmerking van tafelgenoot Kenneth Perez, die zich uitliet over de stroeve start in Turijn van De Ligt. "Mensen die er iets meer verstand van hebben (dan Perez en de overige tafelgenoten Freek Jansen en Milan van Dongen, red.), zeggen dat hij te veel in het krachthonk zit", aldus Vissers. "Dat hoor ik wel eens. Ik krijg er ook mails over: dat zou je eens uit moeten zoeken, zit hij niet te veel in het krachthonk?"

De Volkskrant-journalist sluit niet uit dat de mindere prestaties van De Ligt in de Serie A daarmee te maken hebben. "Dat gaat toch ten koste van je coördinatie", aldus Vissers. "In Italië wordt daar veel meer nadruk op gelegd. Het zou dus kunnen dat hij elke dag in het krachthonk zit."

De Ligt komt dinsdagavond weer in actie met La Vecchia Signora. Juventus speelt in eigen huis de Champions League-wedstrijd Lokomotiv Moskou, die aan zal vangen om 21.00 uur.